top of page
  • Writer's picturePolicy and Citizens' Observatory

Гласовете на протеста: “Останете в България, за да има промяна и развитие ”



Протестирам, защото смятам, че държавното ни управление има нужда от радикална промяна, от нови, способни, млади и необременени личности, които да защитават обществените интереси. Искам да приканя повече млади хора, които притежават позиция и желаят промяна, да бъдат част от нея, да гласуват на избори, да не позволяват на определени групи от обществото ни да определят бъдещето ни. Останете в България, защото тя има нужда от развитие и промяна, за да бъде страна, от която гражданите не емигрират.

Защо протестирате?


Протестирам, защото смятам, че държавното ни управление има нужда от радикална промяна, от нови, способни, млади и необременени от социалистическото управление личности, които безусловно да защитават обществените интереси. Държавата ни все още не може да извърви прехода от социалистическо към демократично управление, все още сме на 111-о място по свобода на словото, а нивото на корупция в страната ни продължава да бъде най-високо в Европейския съюз. Време е демокрацията да стане по-близка до същинската, отколкото до привидната.


Кои са вашите любими лозунги/искания/акции?


Оставка на настоящото правителство. Демократично управление, без олигархични фактори.


Има ли лозунги /искания /акции на протеста, които не споделяте?


Няма.


Как искате да завърши протестът?


С предсрочни избори.



Как смятате, че ще завърши протестът?


Вероятно правителството няма да подаде оставка, преди да обсъди държавния бюджет, в такъв случай протестът ще продължи до есента. Надявам се след този протест обществото ни да бъде свидетел на по-способни личности на политическата сцена.


Колко често идвате на протеста?


Ходила съм на протеста в родния ми град Дупница, когато е бил обявяван такъв. За съжаление протестите са разпокъсани и не се провеждат ежедневно, а протестиращите след първия ден значително намаляха.


Сам или с приятели участвате в протеста?

Участвам заедно с приятели.


Участвали ли сте в други протести – през 2013г, за зелени каузи, други?


Не съм участвала в предходни протести и каузи.


Ще гласувате ли на предстоящите избори? Гласували ли сте на предишни избори?


Ще гласувам, последно гласувах на местните избори.


Как, според вас, гражданите могат да контролират управляващите, и след избори?


Редно е във всяка демократична държава да присъства гражданското общество, което да отстоява позицията си, когато има наличие на нередности в държавното управление.


Какво друго важно бихте искали да споделите?


Искам да приканя повече млади хора, които притежават позиция и желаят промяна да бъдат част от нея, да гласуват на избори, да не позволяват на определени групи от обществото ни да определят бъдещето ни. Останете в България, защото тя има нужда от развитие и промяна, за да бъде страна, от която гражданите не емигрират, търсейки по-добро бъдеще в чужбина.


Казвам се Йоана Георгиева, на 19 години, тази година ще бъда първокурсничка по журналистика.




49 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page