top of page
  • Writer's picturePolicy and Citizens' Observatory

Гласовете на протеста: “Младите сме обединени и силни и решени за промяна”

Бих искал да призова младите. Елате и се борете. Днес не е руско-турска, Първа или Втора Световна война, но днес е важен момент за българина. Веднъж завинаги трябва да се сложи край на робската психика и да започне да се действа за промяна.

Защо протестирате?


Протестирам защото искам след време моите деца и аз да живеем в една по-добра България. Такъв човек съм, който не мисли ден за ден и за мен е важно да има път и посока. Това правителство не ни дава нито път, нито посока. Именно заради това съм тук на площада, за да покажа по най-демократичния начин моята позиция и виждания за нещата.


Кои са вашите любими лозунги/искания/акции?


Любимите лозунги са ми креативните, оригиналните и дълбоките. Защо тези точно? Защото можеш да видиш частичка от човека направил го, да разбереш мислите му, разбиранията му и да го подкрепиш. Един за пример-„ Boyko BorisOFF”.Има ли лозунги /искания /акции на протеста, които не споделяте?


Разбира се. Това са тези, които целят провокацията. Макар и на протест всичко си има граници и ние като интелигентни граждани, живеещи в демократичен свят и изразяващи позицията си по такъв, трябва да умеем да зачитаме правата на всеки един и да сме пример като спазваме закона.


Как искате да завърши протестът?


Протестът ще завърши тогава, когато обществото види действия, види прогрес, види развитие. България е райско кътче и трябва да се съхрани. Управляващите се изчерпаха, народът не им вярва. Време е за промяна. Трябва да излязат на показ младите и интелигентни хора с идеи, за да започнем да вървим напред.Колко често идвате на протеста?


Идвам всеки ден и ще продължа да идвам. Подкрепям всеки един тук, който е с ясна идея и ще продължавам, защото това е начинът. Промяната идва, когато узрееш и я търсиш. Макар и без да се вниква днес в смисъла на това просто изречение -„ Дела трябват, а не думи.“, то убеждава в стойността на едното за сметка на бързо отлитащото действие на другото.


Сам или с приятели участвате в протеста?


Със семейството ми и с приятели сме всеки ден на площада.Ще гласувате ли на предстоящите избори? Гласували ли сте на предишни избори?


Да, защото това е начина да промениш статуквото, не само да отидеш и да гласуваш, но и да знаеш защо го правиш.Как, според вас, гражданите могат да контролират управляващите, и след избори?


Ако се върши съвестно работата не трябва да се мислят начини за контрол. Но иначе в етимологията на думата „ демокрация“ се съдържа отговора на този въпрос. „Власт на народа“- нека всеки важен закон се гласува с референдум, нека властимащите се допитват до гражданите. Ние сме тези, които спазваме законите, градим икономиката и се борим за по-висок стандарт на живот.


Какво друго важно бихте искали да споделите?


Бих искал да призова младите. Елате и се борете. Днес не е Руско-турска, Първа или Втора Световна война, но днес е важен момент за българина. Веднъж завинаги трябва да сложи край на робската си психика и да започне да действа за промяна на положението.


Разбира се, надявам се повече хора и млади и стари да споделят разбиранията ми и да дойдат и да ни подкрепят, загърбвайки лошите спомени от преди. Днес не е 1989г., днес е 2020г. и младите сме обединени, силни, но и решени за промяна.


Казвам се Божидар Димитров и съм на 19 години. Занимавам се с актьорско майсторство и не искам след време да се налага да оставя семейство и приятели, за да търся по- добър живот.Това е лесния начин, а аз обичам трудното и затова избирам да се боря тук, в България.


Снимката е на Божидар и Никола.47 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page