top of page
  • Writer's picturePolicy and Citizens' Observatory

Гласовете на протеста: ‘Протест за Алтернатива, не за оставка’

БСП, ДПС, Божков, Слави, Мая, Цветанов, Не се опитвайте да ни яхвате! И вас не ви щем!
Искам протстът да завърши с АЛТЕРНАТИВА, а не просто с оставка. Целта е трудна, но заедно ли сме, ще успеем.Защо протестирате?


Отговорът на този въпрос е ясен и всеки може да го даде. Протестирам заради нарушаването на демокрацията, правата и свободите на гражданите. Протестирам срещу свободията и липсата на адекватни решения, които да подобряват живота в България.Има ли лозунги /искания /акции на протеста, които не споделяте?


Не споделям опитите за политизиране на протеста. Големите партии в опозиция не правят нищо в парламента, всеки гледа интересите си, а сега удобно се опитват да „яхнат“ вълната на народния гняв и разочарование, за да осъществят партийния си интерес.


Как искате да завърши протестът?


Искам да завърши с АЛТЕРНАТИВА, а не просто с оставка, защото само добрата алтернатива може да ни изведе до добри дни, край с избора на „по- малкото зло“, редно е конкуренцията да стане реална.


Как смятате, че ще завърши протестът?


Смятам, че колкото и да са се самозабравили управляващите, народната маса все още има силата да определя нещата. Ще завърши с „ Оставка“ , но е важно преди това да е представена алтернативата.


Колко често идвате на протеста?


Всеки ден, сега е лято, времето ми е по-свободно и се надявам да даде резултат това, че идвам и съм част от единното общество.


Сам или с приятели участвате в протеста?


Импулсът и енергията на протестите ме водят. Започнах да идвам с приятели, но сега съм заразен с общата енергия и желанието за промяна и ясен път.Ще гласувате ли на предстоящите избори? Гласували ли сте на предишни избори?


Когато възрастта ми позволи ще участвам активно във всички избори. Съзнавам отговорността, която ще имам и знам, че от всеки един зависи посоката, в която България върви.
Никола Арнаудов, на 17 години. Ученик съм в Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“. Философията, литературата и историята са ми най-интересната част от учебния план и с тях са свързани и интересите ми. Чета много книги и се опитвам да гледам винаги двете гледни точки. Харесвам футбола и в свободното си време съм с топката.71 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page