top of page
  • Writer's picturePolicy and Citizens' Observatory

Гласовете на протеста: “За мутрите и корумпираните политици – погнуса и смях”Както и да приключи протестът, стана ясно - търпимостта към мутрите се изпарява. За нашето поколение образите на мутрата, олигарха и корумпирания политик не са романтични. Будят погнуса или смях.
ГЕРБ са потресени как хората не протестират с искане за повече пари или защото са гладни. Ние сме по площадите в търсене на справедливост и върховенство на закона и обществения интерес.

Защо протестирате? За да превърнем България в по-добро място. За да спре управлението да работи само за себе си и престъпните интереси на подкрепящите го кръгове.


Предполагам, че всички в ГЕРБ и останалите управляващи са потресени как така хората не протестират с искане за повече пари или защото са гладни. Ние сме по площадите в търсене на справедливост и върховенство на закона и обществения интерес.Кои са вашите любими лозунги/искания/акции?

Лозунг - Още преди протестите Иван Червенков (кибер фолклорист) казва, че ГЕРБ превръщат държаватa в територия. И аз го вярвам и преди и по време на протестите.


Искане - Оставка.


Акция - Блокирането на Орлов мост.

Има ли лозунги /искания /акции на протеста, които не споделяте?


“Бойко Борисов - пе***ст”. Мисля, че сравнението е обидно за хомосексуалните мъже.

Тъжното е, че не мисля, че има нещо, което повече да жегне самоопределилият се като “прост" премиер на нашата държава/територия.


Как искате да завърши протестът?


1. С оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев.

2. Служебно правителство, с една единствена задача - провеждане на честни избори с възможност за електронно гласуване.

3. Хората активно да участват в тези избори.Как смятате, че ще завърши протестът? Не мога да преценя. Както и да приключи всичко, стана ясно нещо много важно - търпимостта към мутрите се изпарява. Нашето поколение няма желание да става част от престъпни групировки. За нас образите на мутрата, олигарха и корумпирания политик не са романтични. Или будят погнуса или смях.Колко често идвате на протеста?


Протестирам почти всяка вечер.


Сам или с приятели участвате в протеста?


Обикновено съм тук с моята половинка. Идвам и сам, но винаги срещам приятели.


Участвали ли сте в други протести – през 2013г, за зелени каузи, други?


Не. Досега само съм цъкал с език. Възмущавал съм се във Facebook и това е. Малко преди началото на протестите нетърпимостта в мен растеше с всяка следваща “излагация” на управляващите и прокуратурата. В един момент разбрах, че хората излизат на “жълтите павета” и се включих.

Ще гласувате ли на предстоящите избори? Гласували ли сте на предишни избори?


Разбира се, че ще гласувам. Правил съм го винаги, откакто имам това право.


Как, според вас, гражданите могат да контролират управляващите, и след избори?


Заинтересованост. Обществото ни не може и не бива да разчита на съвестта на управляващите. Всеки от нас трябва активно да се информира от повече от един източник. В тази посока е важна и независимостта на медиите.


А после, като сега. Има погазване на морала и закона - има протести.

Какво друго важно бихте искали да споделите?

Надявам се хората правилно да могат да разчетат кои медии представят фактите такива, каквито са и кои не го правят. Исканията за оставка на Емил Кошлуков (генерален директор БНТ) и освиркванията на екипите на Нова ТВ са добър знак за това.

Димитър Велев (24) - графичен дизайнер


78 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page